Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg

 

 

Kasteelruïne en fluweelengrot Valkenburg

In Valkenburg kan je kijken bij één van de oudste mergelgrotten van Zuid-Limburg en de ruïnes van kasteel Valkenburg. Als je hier bent voel je je een echte stoere ridder of een ware jonkvrouw. Het kasteel is in 1672 helaas flink verwoest, maar sommige kamers van het kasteel  zijn nog goed te zien. Onder het oude fort ligt een heus gangenstelsel, genaamd de Fluweelengrot. De meeste mensen bezoeken de Fluweelgrot met de kerstmarkt mij neem eens een kijkje als er geen kerstmarkt is. Het is dan een stuk rustiger in de Fluweelgrot. Vroeger gebruikten de ridders het gangenstelsel van de Fluweelengrot om te ontsnappen aan de aanvallen die het kasteel moest ondergaan. In de Tweede Wereldoorlog gebruikten de bewoners van Valkenburg de gangen van de Fluweelgrot als schuilplaats. 

Speurtocht door de ruïne

Voor alle kinderen vanaf 10 jaar is er een speurtocht welke je alles leert over het kasteel en zijn geschiedenis. Het is erg leuk want je beleeft hierdoor de belangrijke momenten van vroeger! Heel leerzaam. De speurtocht bevat vragen en doe het zelf opdrachten. 

Kasteelruïne en fluweelengrot Valkenburg openingstijden

Kasteelruïne: sluitingstijden verschillen per maand.

Fluweelengrot: Openingstijden en -dagen verschillen per maand. Bekijk de website van de Fluweelgrot voor meer informatie.

Goede Vrijdag open
eerste paasdag open
tweede paasdag open
Koningsdag open
Bevrijdingsdag open
Hemelvaartsdag open
eerste pinksterdag open
tweede pinksterdag open
eerste kerstdag gesloten
tweede kerstdag open
oudjaarsdag open
nieuwjaarsdag gesloten

Kasteelruïne en fluweelengrot Valkenburg entreeprijzen.

Volwassenen: € 10,00 p.p.
Kinderen: € 7,50 p.p.
Peuters zijn Gratis